2020. 07. 07.
HANGOK A BÜFÉBŐL
Véleménykutatást végeztünk, nagy titokban*
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
HANGOK A BÜFÉBŐL

"Életem elért a végsőkig; undorodom a létezéstől, mely ízetlen, sótlan és értelmetlen. S még ha Pierrot-nál is éhesebb lennék, sem tudnám lenyelni az emberek magyarázatát! Ujjunkat a földbe dugjuk, hogy azt megszagolva meg tudjuk, hol is vagyunk, én ujjamat a létezésbe dugom – s nem érzek semmit. Hol vagyok? Mi a világ? Mit takar ez a szó? Ki csalt bele az egészbe, s hagy itt most megfürödve? Ki vagyok? Hogyan kerültem a világba, miért nem kérdeztek meg előbb, miért nem tudatták velem korábban az erkölcsöket és a szokásokat? Egyszerűen belöktek a sorba, mintha csak egy lélekkufár portékája lennék." Søren Aabye Kierkegaard

Imádom ezt a fesztivált! Minden évben itt nyomultam. Én bolti eladó vagyok, éjszakás, és főiskolai tanulmányokra gyűjtök. Színésznő szeretnék lenni. Ez egy nagy álom, de szerintem elérhető. A szegedi fesztivál erősíti a lelkemet. H. Ilona (21)

Egy kis környékbeli faluból utaztam fel Szegedre, a nagynénémhez. Ő említette, hogy van ez a feszt. Nálunk csak mozi van, és ott is harmadrangú filmeket játszanak. Főleg amerikai trillereket, azt hiszem, így mondják. Itt ilyet nem láttam, itt minden oké. Z. Klári (16)

Újvidéken járok egyetemre, a bölcsészkarra. Véletlenül keveredtem ide, trappista sajtért jöttem a piacra. Láttam a III. Richárdot, de nem tetszett. Túl sematikusan ábrázolta a hatalom és az egyén viszonyát. Mi ezt, odaát, a Balkánon, már jobban megismertük. Ü. Antal (28)

A Narancsban olvastam a fesztiválról, ami nagy szerencse, mert különben nem olvasom a Narancsot. Nem láttam egyetlen darabot sem, leragadtam a büfében. De nem baj, holnap is lesz nap. N. Sára (25)

Elfoglalt újságíró vagyok, és mellette zenélek. Teljesen más ügyben jöttem Szegedre, mondhatni emocionális okokból. Felkértek, írjak cikket a nyitó előadásról. Szörnyen tetszett. A többit majd később. L. Zsolt (29)

Külföldről jöttem, töröm a magyart. Csak részben értettem a szöveget, de nem zavart. Kellenek ezek a rendezvények, mert kell az alternatív kultúra. A büfé azonban drága. K. Jan (33)

Triceps: Fiatal magyarok (é. n.)

Véletlenül keveredtem ide, a California Fitness ügyében utazom. Szeretnék gyémánt-pálmás menedzserré válni, de ez szinte elérhetetlen. Nagyon el voltam keseredve, és ez az előadás [ti. a III. Richárd] sokat javított a lelkiállapotomon. B. Ági (38)

A Ságvári Endre Általános Iskola nyolcadikosait jöttem megörökíteni. Utazó vidéki fotós vagyok, rengeteget melózok. Hallottam, hogy van itt egy budapesti kiállítás, hát megnéztem. Tetszett, de a többi látogató sokat dohányozott… A. Gábor (30)

Én vagyok a büfés, hoztam egy dupla unikumot. A fesztivált még nem láttam, mert ugye, itt dolgoztam. És, hát ugye, nem is fogom, mert végig dolgoznom kell. De azért drukkolok. P. Zoli (36)

Radikális változást a művészetben! Multimediális szexuális aberrációkat! Szexuális előadóművészeti formákat! Vissza kell idegenedni! Egy ittas fellépő (25?)

Holnap játszom, ezért nem ildomos véleményt mondanom. Most kicsit becsíptem, ezért bizonytalannak és kiszolgáltatottnak érzem magam. Mint a darabban. De majd meglátjátok, de inkább ne. H. Ildikó (34)

Basszátok meg, unom ezt az intellektualizálást. Egyetek húst, a sárgarépa öl. Utálom a színházat. Nézzetek Schwarzeneggert, de össze ne tévesszétek a Schwarzkoglerrel! T. Sándor (42)

Írni mindig érdekesebb, mint olvasni. Így van ez a fesztiválokkal is. Nagyon átsüt rajta, hogy túlságosan átlátszatlan, hogy mindenki csak véletlenül van itt. A körülmények ördöge belebújt a bőrébe, hogy Hamvast idézzem. És akkor eltűnnek a dolgok, mindig elölről.  Egy ismert kritikus (35?)


* Thealter Fesztivál, Szeged, 1997

Zograf: The Begining of Stability (é. n.)

Lásd még:

(1) Dream Team, Cie Two in One, Civil Negyed

(2) Szkéné-Picaro, Napszínház, Mándy Ildikó Társulata

(3) Artus, Kovalik Balázs Társulata, Mozgó Ház


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés